Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
5 °C 81%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ακίνητα: Οι 5 ακριβότερες περιοχές το 2025 - Πού εκτινάχθηκαν οι τιμές [πίνακες]
Ημερομηνία: Σήμερα 5/2/2026, 15:28 - Εμφανίσεις: 27



Η έναρξη του προγράμματος «Σπίτι μου 2», οι εξελίξεις γύρω από τη Golden Visa, η έντονη ζήτηση για ακίνητα και ενοικίαση, καθώς και οι διαδοχικές αυξήσεις τιμών στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και σε όλη την Ελλάδα, συγκαταλέγονται στις κυριότερες εξελίξεις που διαμόρφωσαν την ελληνική κτηματαγορά το 2025.

Το Spitogatos Insights αναλύει την πορεία των Μέσων Ζητούμενων Τιμών (ΜΖΤ) καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς σε όλη τη χώρα εστιάζοντας περαιτέρω σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τα ακίνητα Σε πανελλαδικό επίπεδο, η αγορά κατοικίας συνέχισε την ανοδική της πορεία και το 2025, με τη μέση ζητούμενη τιμή (ΜΖΤ) πώλησης να επιταχύνει τον ρυθμό αύξησής της στο 9,4% σε ετήσια βάση, από 8,8% έναν χρόνο πιο νωρίς.

Την ίδια στιγμή, η αγορά ενοικίασης παρουσίασε ηπιότερη δυναμική, καθώς η ΜΖΤ ενοικίασης κατοικίας αυξήθηκε κατά 6,0%, έναντι υψηλότερης ετήσιας ανόδου 7,8% το 2024.

H ΜΖΤ πώλησης κατοικίας ενισχύθηκε κατά 8,7% το 2025 εν συγκρίσει με το προηγούμενο έτος, καταγράφοντας μεγαλύτερη ετήσια αύξηση εν συγκρίσει με την προηγούμενη χρονιά.

Αντίθετα, η ΜΖΤ ενοικίασης κατοικίας κινήθηκε με χαμηλότερο ρυθμό, αυξανόμενη κατά 4,5% σε ετήσια βάση υποχωρώντας από την σημαντική άνοδο 8,1% που είχε καταγραφεί το 2024.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Στη Θεσσαλονίκη, σημαντική ετήσια αύξηση στη ΜΖΤ πώλησης κατοικίας κατεγράφη το 2025 της τάξης του 11,2% εν συγκρίσει με την προηγούμενη χρονιά, ενώ ελαφρώς μικρότερη της τάξης του 9,2% ήταν η αύξηση της ΜΖΤ ενοικίασης κατοικίας το 2025 εν συγκρίσει με την προηγούμενη χρονιά.

Εξετάζοντας την εξέλιξη της Μέσης Ζητούμενης Τιμής πώλησης και ενοικίασης κατοικίας την περίοδο 2021–2025 σε Αττική και Θεσσαλονίκη, διαπιστώνεται έντονη ανοδική δυναμική και στις δύο αγορές, με σαφώς ισχυρότερη ανοδική τάση στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, η ΜΖΤ πώλησης κατοικίας στη Θεσσαλονίκη αυξήθηκε κατά 63,5%, ποσοστό υψηλότερο από το αντίστοιχο της Αττικής (41,5%) όπως φαίνεται...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
ARTICLES
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
5 °C 81%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies